Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش تابناک اقتصادی؛ بیست و هشم مهرماه سال جاری، اجرای قانون جهش تولید مسکن از سوی دولت سیزدهم، هم زمان با راه اندازی سامانه‌ای جهت ثبت نام متقاضیان مسکن آغاز شد.   در این باره باید یادآور شد که بر اساس متن قانون جهش تولید مسکن، دولت موظف است نیاز سالانه مسکن کشور را بر اساس اعلام وزارت راه و شهرسازی مستند به مطالعات «طرح جامع مسکن»، در مناطق شهری و روستایی تامین و به نحوی برنامه ریزی و اقدام کند تا در چهار سال نخست اجرای این قانون، سالانه به طور متوسط حداقل یک میلیون واحد مسکونی در کشور برای متقاضیان واجد شرایط بر اساس قانون ساماندهی و حمایت از تولید و عرضه مسکن مصوب ۱۳۸۷/۲/۲۵ و آیین نامه‌های مربوطه عرضه شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



بر این اساس به گفته محمود محمودزاده معاون مسکن و ساختمان وزیر راه و شهرسازی از ظهر روز چهارشنبه ۲۸ مهرماه ۱۴۰۰، برای یک ماه ثبت‌نام متقاضیان جهش تولید مسکن در سامانه saman.mrud.ir آغاز شده است.

معاون وزیر راه و شهرسازی در این خصوص، با اشاره به اینکه شرایط ثبت نام برای متقاضیان مسکن در اجرای قانون جهش تولید مسکن همان چهار شرطی است که در طرح اقدام ملی مسکن نیز مورد تاکید بود، افزود: داشتن فرم ج سبز (عدم استفاده از امکانات دولتی و یارانه‌ای زمین و مسکن و تسهیلات)، نداشتن مالکیت خصوصی، تاهل و یا سرپرست خانوار بودن، و داشتن سابقه حداقل ۵ سال سکونت در شهر مورد تقاضای مسکن از شروط اصلی برای ثبت نام متقاضیان است. محمودزاده خاطرنشان کرد: در حال حاضر بر اساس مصوبات موجود، خانم‌های مجرد بالای ۳۵ سال و معلولان جسمی - حرکتی بالای ۲۰ سال با تأیید سازمان بهزیستی می‌توانند در این طرح ثبت نام کنند؛ اما برای باقی گروه‌های جمعیتی، امکان ثبت نام مجرد‌ها فراهم نیست. هر چند پیشنهاد مربوطه ارائه شده، هنوز اصلاح نشده است.

طرح جهش تولید مسکن از اردبیل کلید خورد

بر اساس این گزارش، امروز (جمعه ۳۰ مهرماه ۱۴۰۰) در جریان سفر رستم قاسمی، وزیر راه و شهرسازی به استان اردبیل، عملیات ساخت واحد‌های مسکونی طرح جهش تولید مسکن سراسر کشور با شروع عملیات اجرایی ۴۰۰۰ واحد مسکونی با تأمین زمین برای ۲۶ پروژه در ۱۵ شهر استان اردبیل آغاز شد.

به این منظور ۲۸۰۰ واحد مسکونی در شهر‌های بالای ۱۰۰ هزار نفر جمعیت استان اردبیل و ۱۲۰۰ واحد در شهر‌های زیر ۱۰۰ هزار نفر جمعیت این استان احداث می‌شود. در شهر‌های بالای ۱۰۰ هزار نفر جمعیت، واحد‌ها در ۱۱ سایت در شهرک‌های اندیشه، نیایش و الهیه اردبیل احداث خواهد شد. ۴۶۰ واحد به کارگزاری ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره)، ۸۵۰ واحد توسط تعاونی‌ها، ۸۹۰ واحد به کارگزاری بنیاد مسکن انقلاب اسلامی و ۶۰۰ واحد به صورت اجرای مستقیم توسط راه و شهرسازی احداث می‌شود. این واحد‌های مسکونی در بیش از ۱۲۵ هزار متر مربع زمین و در ۵ طبقه ساخته می‌شوند. متوسط زیربنای مفید هر واحد ۹۰ متر و متوسط زیربنای کل هر واحد ۱۲۰ متر خواهد بود. هزینه کل پروژه ۱۲ هزار و ۶۰۰ میلیارد ریال پیش‌بینی شده و به میزان ۴ هزار و ۲۰۰ میلیارد ریال تسهیلات برای این پروژه در نظر گرفته شده است. همچنین ۱۲۰۰ واحد مسکونی در شهر‌های زیر ۱۰۰ هزار نفر در ۶۸ هزار و ۱۸۶ متر مربع زمین و به تفکیک ۷۰۰ واحد بنیاد ساخت و ۵۰۰ واحد گروه ساخت احداث خواهد شد. کل هزینه این پروژه ۵ هزار و ۴۰۰ میلیارد ریال پیش‌بینی شده و هزار و ۸۰۰ میلیارد ریال تسهیلات برای آن در نظر گرفته شده است.
وزیر راه و شهرسازی همچنین روز گذشته به اجرایی شدن طرح جهش تولید مسکن در بیش از ۹۰۰ شهر کشور اشاره کرد و افزود: دولت سیزدهم با ساخت چهار میلیون واحد مسکونی تلاش خواهد کرد تا کمبود و کسری مسکن را در سطح کشور جبران کرده و به نوعی به تقویت تأمین سرپناه کمک کند. قاسمی تصریح کرد: بخشی از این واحد‌های مسکونی توسط بخش خصوصی و بخشی نیز توسط دولت اعم از راه و شهرسازی و بنیاد مسکن در مناطق شهری و روستایی احداث و تحویل افراد واجد شرایط می‌شود.

قاسمی از افراد فاقد سرپناه و نیازمند مسکن خواست تا بدون دغدغه در این طرح ثبت‌نام کنند و تصریح کرد: تمام تلاش ما بر این است تا همه متقاضیان طرح اقدام ملی مسکن را نیز در قالب این طرح مورد حمایت قرار دهیم تا هم از لحاظ میزان آورده متقاضی و هم تسهیلات پرداختی به آن‌ها کمک شود. وی شرایط استثنایی برای معلولان جسمی، حرکتی و نخبگان را در بهره‌مندی از مزایای این طرح دانست و بیان کرد: تلاش بر این است تا در بهترین شرایط این طرح اجرایی و متقاضیان واقعی از مزایای مسکن استفاده کنند.

سقف تسهیلات جهش تولید مسکن چقدر شد؟

یکی از مهم‌ترین مسائلی که در اجرای این طرح برای متقاضیان مسکن، اهمیت بالایی دارد، میزان تسهیلات پرداختی شبکه بانکی و نرخ سود آن است. در این باره، روز گذشته رستم قاسمی وزیر راه و شهرسازی به اشاره به اینکه دومین مولفه در خصوص ساخت مسکن، تسهیلات است اظهار داشت: بر اساس قانون جهش تولید مسکن ۳۶۰ هزار میلیارد تومان تسهیلات به بخش‌های مختلف مسکن اختصاص پیدا می‌کند. در حال نهایی کردن سقف تسهیلات هستیم. تسهیلات جهش تولید مسکن در تهران ۴۵۰ میلیون تومان، در سایر کلانشهرها۴۰۰ میلیون تومان، در مراکز استان‌ها ۳۵۰ میلیون تومان و در روستا‌ها ۳۰۰ میلیون تومان است که در حال نهایى شدن است. همچنین بازگشت اقساط نیز ٢٠ ساله است و براى دهک‌های پایین، کم‌بهره خواهد بود. قاسمی ادامه داد: سود تسهیلات از سوی شورای پول و اعتبار ۱۸ درصد پیش‌بینی شده و مابه‌التفاوت را وزارت راه از محل صندوق ملی مسکن به دهک‌های پایین کمک خواهد کرد؛ بنابراین باید منتظر ماند تا نتیجه نهایی در خصوص رقم و نرخ سود تسهیلات از سوی بانک مرکزی اعلام شود. هرچند در روز‌های اخیر، اقبال شاکری، عضو کمیسیون عمران مجلس، مبلغ اقساط تسهیلات ۴۵۰ میلیون تومانی واحد‌های این طرح که به سازندگان پرداخت می‌شود را بین ۳ میلیون و ۷۵۰ هزار تومان تا ۵ میلیون تومان با مدت بازپرداخت ۱۸ تا ۲۰ سال اعلام کرده بود.  

منبع: تابناک

کلیدواژه: ربیع الاول طرح صیانت از حقوق کاربران هفته وحدت زهکلوت طرح جهش تولید مسکن رستم قاسمی مسکن ساخت مسکن متقاضیان مسکن سامانه ثمن ربیع الاول طرح صیانت از حقوق کاربران هفته وحدت زهکلوت طرح جهش تولید مسکن قانون جهش تولید مسکن طرح جهش تولید مسکن وزیر راه و شهرسازی میلیارد ریال میلیون تومان ۱۰۰ هزار نفر واحد مسکونی واحد ها بر اساس ثبت نام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۴۶۳۴۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

یادگاری زلزله در سی‌سخت، نیمه تمام ماندن ۲۷۰ واحد مسکونی

معاون عمرانی استانداری کهگیلویه و بویراحمد از نیمه‌تمام بودن ۲۷۰ واحد مسکونی خسارت دیده از زلزله سال ۱۳۹۹ در سی‌سخت خبر داد و گفت: پیگیر اختصاص اعتبار یه این واحدها هستیم.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از کهگیلویه و بویراحمد، علی‌محمد روستا، امروز_ پنجشنبه، سیزدهم اردیبهشت_ در نشست با مدیران بانک‌های کهگیلویه و بویراحمد، اظهار کرد: میانگین پرداخت تسهیلات بانکی مقاوم‌سازی واحدهای روستایی در سطح کشور ۵۵ درصد بوده اما در استان ۶۲ درصد است که نشان دهنده همکاری خوب و مطلوب شبکه بانکی در این حوزه است.

وی با تاکید بر کوتاه شدن زمان پرداخت تسهیلات مقاوم‌سازی مسکن به متقاضیان افزود: بانک‌های استان زمان طولانی پرداخت تسهیلات مسکن را کمتر کنند.

معاون عمرانی استاندار کهگیلویه و بویراحمد، با بیان اینکه پنج هزار و ۳۰۰و احد روستایی برای مقاوم‌سازی به بانک‌های عامل استان معرفی شد که انتظار می‌رود بانک‌ها پرداخت تسهیلات مقاوم‌سازی مسکن روستایی به این تعداد واحد را تسریع کنند. گفت: نظارت بر اعطای تسهیلات بانکی ضرورت دارد و چنانچه تسهیلات در جای درست خود هزینه شود دغدغه‌ها و نگرانی‌ها از بین می‌رود.

وی تصریح کرد: در جلسات کارگروه امور زیربنایی طرح‌های گردشگری مصوب می‌شوند و اعتبار دریافت می‌کنند، اما این اعتبارات در جای درست خود هزینه نشدند که حوزه مسکن نباید این‌گونه باشد.

روستا خاطرنشان کرد: تسهیلات مسکن روستایی توسط بانک‌ها از جمله بانک مسکن و بنیاد مسکن به خوبی رصد می‌شود و انحرافی در این خصوص وجود ندارد.

وی با اشاره به پرداخت تسهیلات به واحدهای خسارت دیده در زلزله سال ۱۳۹۹ شهر سی سخت، گفت: از مجموعه یک هزار و ۴۰۰ واحدی که در زلزله دچار خسارت شد ۲۷۰ واحد نیمه تمام مانده است که در حال پیگیری اختصاص اعتبار به این واحدها هستیم.

کد خبر 750009

دیگر خبرها

  • احیای ۱۶ واحد تولیدی و صنعتی در استان اردبیل
  • ۵۳۰۰ واحد روستایی برای مقاوم سازی به بانک های عامل معرفی شدند
  • ۵۳۰۰واحد روستایی برای مقاوم سازی به بانک های عامل معرفی شدند
  • یادگاری زلزله در سی‌سخت، نیمه تمام ماندن ۲۷۰ واحد مسکونی
  • جهش تولید مسکن با هدف تحقق شعار سال در همدان
  • پرداخت تسهیلات جهت مقاوم سازی مسکن روستایی در کهگیلویه و بویراحمد
  • تحویل ۲۵ واحد مسکن به نیازمندان توسط سپاه اردبیل
  • رشد ۴۴ درصدی مبلغ تسهیلات پرداختی در سال ۱۴۰۲
  • پرداخت تسهیلات مسکن روستایی در کهگیلویه و بویراحمد به ۶۲ درصد رسید
  • ساخت ۲هزار و۵۰۰ واحد مسکن اقتصادی تا دو هفته آینده کلید زده می شود